HOME WORKSHOP ECONOMIE ILLUSIE LOCATIE STUDIO PUBLICATIES STEVEN WITKAM
Contact
English
over Steven Witkam

Steven Witkam (Leiden, 1954) is in Nederland geen onbekende. Hij is een eigenzinnige professional die zowel studiofotografie als zijn werk op locatie richting geeft. Hij houdt van de technische en creatieve uitdagingen waarvoor hij dagelijks wordt gesteld en zoekt voor zijn opdrachtgevers de grenzen van het mogelijke op. Voor opdrachten van elke omvang heeft Steven Witkam een passende benadering.
Na zijn middelbare school ging Steven Witkam naar de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag; Hij koos de richting fotografie waar zijn fascinatie voor het maken van beeld dermate werd gestimuleerd dat hij na enkele jaren ervoor koos om zich ook in te schrijven bij de Vrije Academie in Den Haag.
terug naar beginpagina

Kort voor het behalen van zijn diploma's werd hem gevraagd om het team van de Cine Workshop, onder leiding van de bekende cineast Frans Zwartjes,  te komen versterken.
Naast de fotografie maakte hij nu kennis met het maken van film. Hier leerde Steven Witkam alle disciplines kennen die nodig waren voor het maken van een professionele productie.
Na 2 jaar werd hem gevraagd om in het net door de Gemeente Den Haag geopende Haags Filmhuis een workshop voor filmers op te zetten. Vanuit deze workshop werden diverse professionele filmproducties opgezet waarvan velen werden getoond op internationale festivals en landelijke televisie.
terug naar beginpagina

Rond 1983 besloot Steven Witkam zich meer te gaan richten op fotografie; Met alle kennis en ervaring die hij in de filmwereld had opgedaan startte hij z’n eigen fotostudio. Dagelijks wordt hij voor technische en creatieve uitdagingen gesteld en zoekt voor zijn opdrachtgevers de grenzen van het mogelijke op.
Door zijn ervaringen in de voorgaande jaren kende hij de verschillende disciplines als decorbouw, het aansturen van modellen en stylistes hetgeen garant staat voor een efficiënt proces en een consistent resultaat.
Met zijn professionele instelling kon hij snel een klantenkring opbouwen.
Naast de fotografie wist hij ook vele audiovisuele producties te initiëren.
Al snel begreep Steven Witkam dat, wilde hij zijn werk op niveau houden, hij het studiowerk moest afwisselen met locatiefotografie. Hierdoor heeft hij steeds een frisse kijk om zijn klanten te verrassen met zeer bruikbaar materiaal.
terug naar beginpagina

Snelnavigatie