HOME WORKSHOP ECONOMIE ILLUSIE LOCATIE STUDIO PUBLICATIES STEVEN WITKAM
Contact
English
workshop studiofotografie

Voor wie is deze workshop bestemd

Deze korte, praktische cursus is ideaal als je wilt leren fotograferen in een professionele fotostudio.
In een kleine groep worden in een sneltreinvaart de basisbegrippen van digitale fotografie in de fotostudio behandeld; Hoe ga je om met sluitertijd en diafragma en welk effect hebben die op je foto. Lenskeuze en scherptediepte.
Daarna gaan we in op specifieke studiofotografie. In een fotostudio zijn een aantal basisprincipes die erg belangrijk zijn. Licht in de studio is je belangrijkste instrument. Kies je voor zacht of hard licht, of een mengsel daarvan. Wat doet tegenlicht. Hoe werken studioflitsers in de praktijk en hoe meet je het licht. 

data komende workshops

Kijk hier voor de actuele data  van de workshop.

De workshops gaan altijd door bij minimaal 4 inschrijvingen
Buiten deze vaste data is het altijd mogelijk om in groepsverband een afwijkende datum te plannen.

Daarna wordt de avond afgewisseld door het zelf maken van studioportretten van een model op de professionele limbo. Hier gebruik je zelf de studio-flitsapparatuur en reflectieschermen. Camerastandpunt, techniek, en creativiteit zijn hierbij onafscheidelijk.
Hoe maak je foto’s van een model en hoe regisseer je dat model. Wat kan wel en wat niet. Tegen het einde van de avond zetten we alle gemaakte opnamen op de monitor om ze gezamenlijk te bespreken.

Je einddoel
Na deze cursus weet je hoe je in een fotostudio moet fotograferen en je weet met welk licht je een bepaald effect bereikt. Dit kan je op een ander moment verder gaan uitwerken. De studio is na de cursus ook op uurbasis te huur.

huur een fotostudio.nl

Meer informatie over de workshops en het huren van de professionele fotostudio kan je vinden op:huur een fotostudio.nl

Dit heb je nodig

Voor deze cursus heb je vanzelfsprekend een digitale spiegelreflex camera nodig waarbij je de scherpte, sluitertijd en diafragma zelf kan instellen. Op de camera zit een ‘hot shoe’ of een universeel flitscontact. (voor een Sony / Minolta / Alpha camera heb je een hot shoe adapter nodig)

Vooropleiding 
Voor deze cursus heb je geen speciale vooropleiding nodig. Wel heb je voldoende kennis voor het bedienen van je camera. Tijdens die avond worden veel vragen beantwoord en daarnaast leer je veel van andermans vragen.


kosten van deze workshop € 59,50
Deelname maximaal 5 personen
Aanmelden: per email steven@witkam.nl  of telefonisch 070 3106693 of 06 54792286
Locatie: Westeinde 175-H, Den Haag

route beschrijving: zie contact

Snelnavigatie